Tarotom se bavim više od godinu dana tako da sam se susrela sa najrazličitijim ljudima. Moja klijentela su dominantno žene, 95 odsto rekla bih. Uglavnom su mlađe i skoro sve me zovu zbog ljubavnih pitanja.

FM42: Ko je Ana Jaksić?
Full time veštica. Part time novinarka i voditeljka. Trenutno se najviše bavim tarotom i magijom, a povremeno pišem za različite medije. U centralnom fokusu mi je novi proizvod koji usavršavam pre objavljivanja, što će biti uskoro. Osim stalne saradnje sa Vajsom, nedavno sam sklopila ugovor sa ženskim portalom New York Magazina za jedan autorski tekst na šta sam jako ponosna.

FM42: Svi znamo da se baviš tarotom. Ko su osobe koje dolaze da im čitas karte?
Tarotom se bavim više od godinu dana tako da sam se susrela sa najrazličitijim ljudima. Moja klijentela su dominantno žene, 95 odsto rekla bih. Uglavnom su mlađe i skoro sve me zovu zbog ljubavnih pitanja. Ja ne čitam Tarot za zdravlje i odbijam sve ljude kojima je potrebna medicinska pomoć jer ne mislim da je moralno profitirati na bolesnima. Srećom, do sada nisam ni mnogo privlačali takve ljude.

FM42: Kako je došlo do saradnje sa Vice – om?
Do saradnje sa Vajsom je došlo istim putem kao i do saradnje sa ostalim medijima za koje sam pisala. Poslala sam pitcheve i dobila pozitivnu povratnu informaciju. Nakon nekoliko meseci saradnje sa Vajsom, videla sam da su otvorili konkurs za novinara i prijavila sam se. Pozvali su me na intervju, a nakon toga sam i dobila posao. Posle dve godine full time rada u Vajsu sam odlučila da mi je potrebna promena, ali još uvek sam tu kao saradnica. Trenutno se i na Prvoj televiziji emituje serijal od šest epizoda o onlajn dejtingu koji sam snimila za njihovu produkciju.

FM42:  Opiši nam tvoj stil oblačenja?
Moj stil se menja iz godine u godinu, iz sesone u sezonu. Prošle godine sam imala tirkiznu kosu i nosila miniće sa kajlama i zlatnim platformama. Sada sam mnogo svedenija i šik. Najčešće nosim šešir, štikle i mali zlatni Casio sat. Ove sezone sam investirala u nekoliko pari dobrih čizama, mantil i bundu od veštačkog krzna.

FM42: Poruka za FM42 čitaoce.
Verujte u magiju.

Sve o magii i tarotu saznajte na Aninom blogu www.tarotbejb.com