FM42: Adriana, kada ste krenuli da se bavite modnim dizajnom?
AR: Moj interes za modnim dizajnom javio se u srednjoj školi. Kako čitav život crtam i slikam moj se stil tada krenuo razvijati u modnu ilustraciju. Sjećam se kako tada nisam bila posve zadovoljna izborom odjeće koja se nudila na tržištu pa sam sama spontano krenula crtati i dizajnirati što bi voljela imati u ormaru. Moje daljnje obrazovanje je krenulo u tom smjeru pa sam upisalac Tekstilno-tehnološki fakultet koji sam i završila kao jedan od najboljih studenta u gerneraciji sa osvojenom Rektorovom i Dekanovom nagradom te mnogim drugima. Na fakultetu sam se bavila umjetničko-kreativnim ali i znanstveno-istraživačkim radom tako da
sam sudjelovala na brojnim izložbama i kongresima.

FM42: Gde pronalazite inspiraciju za vaše kolekcije?
AR: Inspiraciju prolazim u svakodnevnim stvarima kao što su film i glazba, interesi su mi i arhitektura, grafički dizajn te povijest umjetnosti o kojima volim čitati, učiti a i inspirirati se.

FM42: Gde ste ih do sada predstavili?
AR: Svoje kolekcije predstavila sam na VII BAFE-u u Beogradu,10. Riječkim stepenicama te u izlogu Jeeves of Belgravia u Londonu. Prvu samostalnu reviju imala sam u prosincu 2016. godine u svom rodnom gradu – Delnicama.

FM42: Kome su namenjene vaše haljine i gde možemo saznati više o vašem
brendu?
AR: Više o mom radu možete saznati na mojoj facebook stranici Adriana Rajčić Design https://www.facebook.com/adrianarajcicdesign/, instagram profilu ali i u mom modnom studiju u Delnicama. Mojim kolekcijama prevladavaju jake boje i printevi raznih uzoraka (pop i op art, ilustracije te fotografije) a haljine se mogu kombinirati na visoke potpetice ali i tenisice, ovisno o prigodi. Moj rad će se svidjeti svakome tko se voli poigrati sa modom.

FM42: Kakvi su vam dalji planovi?
AR: Moji daljni planovi su proširenje asortimana te nova kolekcija. Trenutno je u planu suradnja sa dizajnerom Markom Burićem, mojim prijateljem i kolegom sa fakulteta, s kojim ću odraditi zajedničku kampanju u cilju predstavljanja naših brendova. Planova je još mnogo za ovu godinu ali neka to bude iznenađenje. Sve pratite na mojim stanicama.