“Ukoliko nešto priželjkujete počnite još danas da radite nešto po tom pitanju. Nemojte se plašiti da sanjate, a ni da ostvarite svoje snove. Okružite sebe pozitivnim ljudima, smejte se na glas i do suza, maštajte i ostvarite svoje snove.”

FM42: Jovana, kako je nastala “Cocoloco girl”?
Zanimljivo je da sam sve već kod provog pitanja nasmejala. Još uvek mi čudno kako se sve odigralo u moju korist. Verovatno sam imala dosta sreće, ali sam i poznata kao radoholik 😉 . Coco je nastala na nagovor drugarica, a samo ime je skraćena verzija mog prezimena Koković sa aludiranjem na večitu inspiraciju Coco Chanel i vanvremesnki stil. Dok je Loco tu da opravda to što sam svoja.

Show

 

FM42: Kako izgleda jedan dan Instagram influensera?
Iako izgleda lepršavo i lagano, posao influencera je zapravo full time job. Moj dan počinje velikom šoljom dobre kafe, jer jutra uglavnom provodim radno. To je moje vreme koje provodim u tišini, odgovaram na emailove i u kontaktu sam sa svojim folowerima, prijateljima iz sveta blogginga, jer morate biti u toku sa dešavanjima na Instagram sceni. Kako se stvari brzo menjaju i ništa nije onako kako izgleda ima tu dosta priča i stvari na koje moramo da obratimo pažnju ukoliko želimo da napredujemo u karijeri. Nakon toga obično kreće haos i žurba da se ugovoreno ispoštuje ( preuzimanje paketa, sastanci, spremanje, slikanje, biranje slika) kao i obrada fotografija uzima dosta vremena, ali ja zaista uživam u svakom segmentu ovog posla.

FM42: Da li postoje prednosti i mane ovog posla?
Prednosti su ogromne. Samo ukoliko ste autentični i istrajni u onome što radite. Proputovala sam svet i uživala i živela neko vreme na najprestižnijim turističkim destinacijama. Mane su život u koferu i mnogo kofera, odvojenost od porodice i
dragih ljudi.

Jovana Koković

FM42: Koji su vam omiljeni brendovi/dizajneri?
Da budem iskrena mene su oduvek privlačile daleke i egzotične destinacije, neuobičajeni lifestyle pre nego konkretno brendovi. Uvek bih radije izdvojila novac za destinacije koje nisam videla pre nego na neke komade koje ću poznavajući sebe obući jednom i ni jednom više,  jer volim da menajm svoj stil oblačenja. Ali kada smo vec kod brendova volim Chloe, Chanel, volim i Balmain i načn na koji on prezentuje jaku i moćnu ženu.

FM42: Opišite nam vaš stil.
Nosim isključivo ono u čemu se osećam prijatno. Moj stil je dosta opušten, a menja se sa gradovima i mestima na kojima se nalazim. Volim opuštene kombinacije koje uvek možete osvežiti detaljima i neizbežnim crvenim ružem koji se sjajno slika, a privatno obozavam da ga nosim kada želim da se oraspoložim i motivišem sebe na dnevnom nivou.

FM42: Must have komadi odeće u vašem ormaru su…?
Jeans – svetli tamni.
Džemper – u sivoj , crnoj i beloj boji.
Košulja bela i plava.
Dobre čizme.
Jedne pantalnone crne sa visokim strukom.

FM42: Šta vas inspiriše?
Putovanja i opet deleke destinacije, sam Instagram konkretno je jako inspirativan. Mnogo je blogera čiji rad poštujem i čiju karijeru priželjkujem.

FM42: Poruka čitaocima FM42.
Ukoliko nešto priželjkujete počnite još danas da radite nešto po tom pitanju. Nemojte se plašiti da sanjate, a ni da ostvarite svoje snove. Okružite sebe pozitivnim ljudima, smejte se na glas i do suza, maštajte i ostvarite svoje snove. Ako ne u ovom životu than when 🙂

Instagram @cocoloco_girl