Connect
To Top

Angelina Petrović nam preporučuje roman Viktora Davidovića “Zašto sam živeo samo jedan sat?”

Zaista mi je drago što postoje portali koji se bave kulturom i kojima je negde to glavni fokus, i volela bih da ih je još više. Čini mi se da smo kao narod pogubljeni u ovom svetu gde nam se servira sve i svašta, pa više ni sami ne umemo da razlikujemo prostakluk od nečega što je kvalitetno. Međutim, želim i hoću da verujem da postoje ljudi koju su uspeli snagom svog uma da se izdignu iznad tog primitivizma i oplemene svoju dušu čitajući i nešto što predstavlja vrednost u svakom smislu, izjavila je književnica Angelina Petrović.

 

Moja književna preporuka ne samo za ovaj mesec, već generalno je roman Viktora Davidovića “Zašto sam živeo samo jedan sat?”

Roman je objavljen u izdanju moje izdavačke kuće “Cepelin” i veoma sam ponosna što je ovo naše izdanje. Viktor je mlad, porodičan čovek, a svakako i veoma talentovan i sigurna sam da njegovo vreme lagano dolazi. Jer ne možete ništa dobro napraviti ako imate loše temelje, a njegov novi roman kao dobro i kvalitetno štivo je na dobrom putu da ostavi traga svim generacijama čitajući nešto posle čega će se dobro zapitati šta je stvarnost koja nas neminovno okružuje, a šta literalno delo ovog mladog pisca, nastavlja Angelina.

Ovaj roman nisam preporučila samo zato jer “izlazi” iz moje štampe već iskreno verujem da zaslužuje pažnju nevezano od toga ko je izdavač.

Priča govori o starom psihijatru u sanatorijumu koji ispisuje poslednju ispovest svog života prisećajući se rane mladosti, iznenadnog gubitka sestre, kao i dedine neobične smrti. Živopisnom pričom i čitalac postaje aktivni učesnik ovog trilera gde na momente ne čita već živi ovaj roman. Psihijatar u svom prisećanju imaće i susret sa misterioznom osobom, pacijentom koji sebe naziva Esteban. Naizgled ozbiljan razgovor između pacijenta i psihijatra postaće košmar.

Čini mi se da sam čitaoce dovoljno zaintrigirala i preporučila nešto što neće samo odložiti na neku policu nakon što pročitaju ovaj roman, već se zamisliti nad svojim životom i zapitati zapravo gde su. Jer kao što volim da pišem takve romane, iste volim i da objavljujem, završava književnice Petrović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in NEWS42

more posts
%d bloggers like this: